Seizoen 22-23 De Landrotten

Bericht van bestuur de Landrotten aan alle leden
10 augustus 2022

Beste zangvrienden,

Ik hoop dat iedereen gezond de zomer is door gekomen en weer zin heeft om de keel te schrapen voor een nieuw seizoen zingen
Het bestuur wil iedereen informeren over de status van accordeonisten en dirigent, maar ook details over aanvang van de oefenavonden.

Accordeonisten

Enkele weken geleden is iedereen al op de hoogte gesteld over de komst van Lucas Bakema. Hij is voorzichtig in zijn toezeggingen ook omdat hij zorg heeft voor zijn minder valide vriendin.
Daarom zijn wij erg blij met het contact met accordeonist Lambèrt Sanneman uit Lieveren. Hij komt (met zijn accordeon) bij ons kijken en de sfeer proeven en mogelijk Lucas bijstaan in de begeleiding van ons koor.

Daarnaast speelt nog het volgende: Barend en Annie wonen sinds kort in een nieuw appartement in het centrum van Roden en daar trof Barend Mark Hof. Mark hof heeft als accordeonist zijn sporen verdient bij Eelder Bloemenkoor en bij de Paiser Hopsingers. Hij is gek van de muziek van Peter van der Velde (oud Drentse liedjes). Hij zou als gast-accordeonist graag met ons deze liedjes oefenen en dan optreden in senioren-complexen in de omgeving.
Uiteraard heeft het bestuur daar enthousiast op gereageerd.

Dirigent

Barend en Jan Oosterhuis willen als duo de avonden op de bok dirigeren respectievelijk “zwaaien”. Het ontlast ons koor om dringend op zoek te gaan naar een dirigent. Opgemerkt moet worden dat het Drents repertoire van Peter van der Velde door Barend geleid wordt. Ook met deze toezeggingen is het bestuur erg blij.

Oefenavonden

Er zijn veel voorstanders in ons koor om de aanvangstijd te vervroegen van 20.00 uur naar 19.30 uur. (en dus stoppen om 21.30) Het bestuur is daarin meegegaan en we starten voortaan dus om 19.30 uur.
Wij waren van plan 15 augustus te starten met de oefenavonden, maar de school (Esborg) is helaas nog potdicht. Een vervangende ruimte is wel te vinden, maar dan moet wel al het materiaal opgehaald kunnen worden uit de school. Dat is een brug te ver, daarom starten wij op 29 augustus met oefenen.

Samengevat: Wij starten 29 augustus om 19.30 uur in de Esborg met Lucas Bakema op accordeon met als duo dirigenten Barend en Jan. In september komen Lambèrt en Mark bij ons kijken en (mogelijk) de muziekgroep versterken. Wij gaan het portfolio van Peter van der Velde weer oppoetsen.

Namens het bestuur,
Tom Hallegraeff, voorzitter